Sastojci:
500 g tijesta za savijače
1 kg blitve
500 g svježeg sira
1 kiselo vrhnje
1 jogurt
2 jaja
sol
Priprema:
Blitvu skuhati, ocijediti i usitniti nožem.
Izmiksati sir, dodati vrhnje, jogurt, jedno po jedno jaje,sol i na kraju blitvu.
U namašćeni lim (veličine pećnice) slagati kore i puniti nadjevom.
Na kraju složiti dvije kore za redom, namazati ih uljem i vodom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C oko 30 min (u plinskom štednjaku: na 150 stupnjeva, a u pećnici na struju nakon 10 min smanjiti temperaturu na 150)
Sastojke možete i kombinirati, pa staviti dva vrhnja, ili istu količinu milerama, a dio svježeg sira može se
zamijeniti krem sirom.
Također, blitvu možete zamijeniti špinatom.
Pita s blitvom i sirom
predjelo
Ključne riječi:
blitva,
bosanska kuhinja,
grčka kuhinja,
grčka pita,
pita,
pita s blitvom i sirom,
predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar