Sastojci:
300 g kupusa (slatkog) 
50 g koncetrata rajčice
200 g pasterizirane cikle 
100 g luka 
100 g mrkve 
25 g korjena peršina 
50 g ulja 
1 žlica šećera
2 dcl kiselog vrhnja
2 kocke masnije juhe
1 lovorov list 
1 žličica nasjckanog peršinovog lista 
za zapršku:
50 g ulja
25 g brašna
Priprema:
Mrkvu i peršin izrezati na kolutiće te dinstati na ulju zajedno sa isjeckanim lukom.
U posebnoj posudi zakuhati oko 2 litre vode, dodati lovorov list, rajčicu, kocke masne juhe, sećer i na rezance izrezan slatki kupus.
Nakon desetak minuta kuhanja dodati dinstano povrće pa zajedno kuhati jos 20 min.
Kad je juha skoro gotova dodajte zapršku koju ste posebno pripremili, a zatim dodajte na rezance rezanu ciklu.
Gotov boršč posuti sjeckanim peršinovim listom i služiti s kiselim vrhnjem. 
Nema komentara:
Objavi komentar