6 srednje velikih plavih šljiva
1/2 žličice mljevenog cimeta
1 šalica šećera u prahu
9 listova tijesta za savijače
4 žlice maslaca
Priprema:
Prepolovite šljive, izvadite koštice te svaku polovicu dodatno prepolovite na četvrtine. Šljivama dodajte cimet i šećer (ako su šljive dovoljno slatke, smanjite količinu šećera), dobro protresite te ostavite nekoliko minuta da se sastojci prožmu.
Potom šljive istresite u tavu te ih stavite na vatru. Kad smjesa provrije, smanjite jačinu vatre i lagano pirjajte šljive dok smjesa ne postane gušća (oko 20 min), povremeno miješajući. Kad se zgusne, uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Rastopljenim maslacem lagano premažite tepsiju za muffine (za 12 muffina).
Listove za savijaču stavite jedan na drugi. Prerežite ih na 4 jednaka četverokuta.
Po tri četverokuta koristite za svaki paketić.
Paketiće pravite tako da uzmete jedan četverokut lisnatog tijesta te ga s jedne strane premažete maslacem te ga prekrijete drugim četverokutom, ali malo zarotiranim. Drugi četverokut premažite maslacem. Treći četverokut također zarotirajte na način da mu se vrhovi ne poklapaju s ostala dva četverokuta te ga položite na njih. Premažite maslacem.
Ovakvu "zvijezdu" od lisnatog tijesta položite u udubljenje za muffine, tako da vrhovi slobodno padaju preko ruba. Napunite lisnato tijesto sa šljivama i s malo umaka koji su pustile u tavu. Vrhove paketića pritisnite međusobno kako bi labavo zatvorili paketić.
Ponovite postupak s ostalih 11 paketića.
Pecite u pećnici oko 25 do 35 minuta, sve dok tijesto ne porumeni.
Poslužite toplo.
Savjet:
Kako ne biste poderali paketić pri vađenju iz tepsije, koristite žlicu.
Ovaj recept odgovara pravilima Weight Watchers dijete, a nosi ukupno 4 boda po paketiću.
Nema komentara:
Objavi komentar