2 i pol šalice grožđica
3 šalice vode
4 žumanjka
1 i 3/4 šalice šećera (350 g)
25 g maslaca
1 žličica vanilin šećera
1/2 žličice soka od limuna
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/4 šalice gustina
2 gotove kore za pitu
Priprema:
Grožđice stavite u posudu i prelijte vodom.
U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te umiksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte limunov sok, cimet, muškatni oraščić i miksajte.
Potopljene grožđice zagrijte na laganoj vatri te polako u njih dodajte kremu.
Gustin umiješajte u malo vode u kojoj su se natapale grožđice, tako da nema grudica, te ga polako umiješajte u smjesu s grožđicama. Kuhajte dok se krema ne zgusne.
Tako pripremljenu kremu izlijte u kalup u koji ste stavili koru za pitu. Poklopite drugom korom te pecite u pećnici na 180°C oko 30 minuta ili dok ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar