1 dinja
2 žlice šećera
1 žlica limunovog soka
2 žlice ribane limunove korice
1 žličica jestivog škroba
500 ml suhog bijelog vina (ili soka od grožđa, za djecu)
80 g očišćenih pistacija, nesoljenih
čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Raspolovite dinju, očistite je od koštica, ogulite i narežite na kockice. Smiksajte je u pire, zajedno sa šećerom, limunovim sokom i polovicom količine limunove korice.
Škrob umiješajte u malo vode.
U pire ulijte vino, sve zagrijte te dodajte polovicu pistacija te uz miješanje dodajte škrob. Miješajte dok se smjesta ne ugusti.
Ulijte smjesu u šalice te ostavite da se ohladi. Ukrasite preostalim pistacijama i s malo naribane limunove korice. Po vrhu naribajte malo čokolade ili posipajte drobljenim pistacijama.
Nema komentara:
Objavi komentar