Sastojci:
3 1/2 šalice oguljenog i nasjeckanog krumpira
1/3 šalice nasjeckanog celera
1/3 šalice sitno sjeckanog luka
3/4 šalice nasjeckane kuhane šunke
3 1/4 šalice vode
1 kocka pileće juhe
1/2 žlice soli (ili po ukusu)
po želji bijelog ili crnog papra
5 žlica maslaca
5 žlica brašna
2 šalice mlijeka
Priprema:
U vodi skuhajte krumpir, celer, luk i šunku. Kuhajte na srednje jakoj vatri, oko 15 min. Zatim dodajte kocku juhe, sol i papar.
U drugom loncu otopite maslac na srednje jakoj temperaturi. Dodajte brašno i pržite ga oko 1 minutu, uz stalno miješanje. Miješajući dodavajte mlijeko, pazeći da se ne stvore grudice. Nastavite miješati pri srednje jakoj temperaturi još oko 4 - 5 min.
Umiješajte mliječnu mješavinu u lonac s povrćem te pustite da se sve zakuha još jednom. Poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar