Sastojci (za 4 osobe):
500 g pirovog (dinkel) brašna
1 suhi kvasac
80 g maslaca
150 do 200 ml mlijeka
1 jaje
1 žličica soli
po jedan svežnjić bosiljka i peršina
1 žumanjak
malo vrhnja
Priprema:
Brašno pomiješajte s kvascem. Maslac i mlijeko lagano zagrijte u loncu pa ga zajedno s jajetom i solju umijesite u brašno.
Bosiljak i peršin sitno nasjeckajte pa ga dodajte u smjesu. Umijesite glatko tijesto. Ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko 40 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto još jednom premijesite, napravite štrucu te je ostavite još oko 20-ak minuta da se diže.
Žumanjak pomiješajte s vrhnjem pa time premažite kruh i stavite u pećnicu. Pecite oko pola sata.
Ovaj recept je objavljen u časopisu Moj lijepi vrt, kolovoz 2011.
Kruh s bosiljkom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar