Tijesto:
3 jaja
20 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
50 dag brašna
1 vrećica (12 g) praška za pecivo
25 dag maslaca ili margarina
oko 1 dl mlijeka
Glazura:
5 dl mlijeka
15 dag čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
12 dag maslaca ili margarina
Posip:
20 - 25 dag kokosa
Priprema:
Jaja dobro izmiksajte pa dodajte šećer i vanilin šećer.
Miješajući dodavajte margarin, mlijeko i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Namžite i pobrašnite lim za pečenje pa istresite i poravnajte tijesto. Pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
Kolač se treba potpuno ohladiti prije no što ga idete umakati u čokoladu pa je najbolje navečer ispeći tijesto, a slijedeći dan dovršiti kolač.
Izrežite tijesto na kocke (veličina po želji).
Otopite čokoladu, dodajte mlijeko, šećer i maslac pa uz mješanje pustite da provrije. Smanjite temperaturu i pustite neka kuha 1-2 minute.
Pustite desetak minuta da se malo ohladi pa nabodite kocku biskvita na vilicu, umočite u čokoladni preljev te uvaljajte u kokos.
Kada se potpuno ohlade spremni su za posluživanje.
Savjet:
Držite kolač u hladnjaku, kako bi duže ostao sočan.
Nema komentara:
Objavi komentar