Sastojci:
20 dag orade ili druge bijele ribe
1/2 glavice luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
malo Vegete
1/2 limuna
vezica peršina
papar u zrnu
netom mljeven papar
sol
Priprema:
Narežite luk na deblje ploške.
Zgnječite češnjak.
Narežite limun na kriške.
Nasjeckajte peršin.
U posudu nalijte vodu, te kuhajte ribu na laganoj vatri s lukom, češnjakom, Vegetom, kriškom limuna, paprom u zrnu, peršinom i s malo ulja.
Kuhanu ribu ocijedite i stavite na dugoljast tanjur za posluživanje.
Još toplu pospite peršinom, popaprite, te zalijte s malo tekućine u kojoj se kuhala.
Kao prilog uz kuhanu ribu poslužite blitvu ili cvjetaču.
Juhu u kojoj se kuhala riba možete pojesti nakon obroka.
Orada na lešo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar