Sastojci:
6 gotovih štrukli sa sirom
1 crvena paprika
1 luk
1 češanj češnjaka
malo koncentrata od rajčice
1 žličica mljevene ljute crvene paprike
peršinov list
lovorov list
1 kiselo vrhnje
Priprema:
Na vrućem ulju ispržite sitno nasjeckani luk.
Crvenu papriku narežite na kockice te je dodajte luku. Češnjak narežite na listiće te ga također dodajte u tavu. Posolite i popaprite, dodajte lovorov list i crvenu ljutu papriku, promiješajte i pustite da se dinsta dok povrće ne omekša.
Dodajte u povrće oko pola litre vode i pričekajte da zakuha. Potom dodajte 1 žlicu koncentrata od rajčice, promiješajte i u to uronite štrukle.
U početku kuhanja štrukle samo s vremena na vrijeme lagano protresite, da se ne prime za dno posude.
Nakon otprilike 5 minuta štrukle okrenite, poklopite i pustite da se kuhaju još oko 10 minuta.
Pred kraj jelu dodajte peršin i kiselo vrhnje. Pustite da se štrukli krčkaju još oko 5 min, da bi se umak ukuhao i malo zgusnuo.
Pri serviranju ukrasite štrukle s listom peršina.
Ovaj recept je objavljen na HRT-u, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!"
Nema komentara:
Objavi komentar