Sastojci:
500 g vučenog tijesta za savijače (1 pakiranje)
Punjenje:
1 kg svježeg sira
1 1/2 žličice soli
3 žlice ulja
Premaz:
300 ml mineralne vode
3 žlice ulja
1/2 žličice soli
Priprema:
Punjenje: U zdjeli dobro pomiješajte svježi sir, sol i 3 žlice ulja.
Pripremite dva lista vučenog tijesta za savijače i položite ga jedan na drugi.
Premaz: U većoj šalici pomiješajte mineralnu vodu, sol i ulje.
Lim za pečenje obložite masnim papirom.
Pećnicu zagrijte na 250°C s upaljenim donjim grilom (i ako je moguće s ventilacijom).
Pripremite dva lista vučenog tijesta za savijače i položite ga jedan na drugi.
Poškropite površinu tako pripremljenih listove sa 1 - 2 žlice pripremljenom mineralnom vodom pa pomoću četkice premažite površinu gornjeg lista.
Na četvrtinu lista, po širini rasporedite dio sira pa savijte listove u savijaču. Savijaču položite na pripremljeni lim za pečenje.
Ponovite postupak s ostalim korama, onoliko puta koliko imate sira. Najčešće je to dovoljno za 6 ili 7 savijača.
Savijače na limu za pečenje ravnomjerno zalijte ostatkom mineralne vode.
Savijače na limu za pečenje ravnomjerno zalijte ostatkom mineralne vode.
Prije pečenja, nožem razrežite savijače na trećine ili četvrtine.
Stavite u vruću pećnicu i pecite oko 10 minuta na vrlo visokoj temperaturi.
Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 200°C, ali ostavite upaljen donji gril i ventilaciju.
Pecite još 15 - 20 min, tj. dok voda ne ispari, a površina bureka se ne zarumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar