Ovo je zaista starinsko jelo virovitičko-podravskog kraja koje su pripremali naši stari. Zasitno i jako, a opet siromaški, baš tipično za težački život tog vremena.
Sastojci:
brašno za zapršku
malo mljevene slatke crvene paprike
1 l pasirane rajčice
prstohvat soli
sitno sjeckani češnjak (količina po želji)
po želji suhe domaće kobasice
kruh za drobljenje kod posluživanja
Priprema:
Na ulju popržite sitno nasjeckani češnjak. U drugoj tavi napravite malo veću količinu gustog zaprška, te dodajte malo crvene paprike. Zapršku dodajte proprženi češnjak te promiješajte.
Ulijte rajčicu, posolite. Ako je rajčica kiselija, možete dodati malo šećera.
Bošpor treba biti gust kao gusta krem juha.
Pred kraj, po želji, u bošpor dodajte malo domaće dimljene suhe kobasice te kratko prokuhajte.
Prije serviranja, u tanjur nadrobite domaći kruh (koji je u modernijoj verziji najprije popržen s obje strane) te ga prelijte bošporom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar