Sastojci (za 6 porcija):
1 paket gotovog svježeg tijesta za pizzu
1 žličica maslinovog ulja
1 mali smeđi luk, sitno nasjeckan
1 češanj češnjaka, zdrobljen
1 mala tikvica, grubo naribana
200 g pelata iz konzerve
1 žlica svježeg, nakidanog bosiljka
1/2 srednje velike crvene paprike, izrezane na tanke prutiće ili kolutiće
150 g mozzarelle, nakidane na komadiće ili narezane na ploške
Priprema:
Razvucite tijesto za pizzu i položite ga na nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje. Zagrijte pećnicu na 240°C (ili 220°C uz ventilator).
U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk, češnjak i tikvice. Pržite oko 5 min, miješajući, sve dok luk ne omekša. Dodajte pelate rajčice te pustite da zakuha.
Smanjite jačinu vatre te još pirjajte povrće oko 5 minuta ili dok umak ne postane gušći. Dodajte bosiljak i promiješajte.
Pelate prelijte preko tijesta za pizzu. Posipajte pizzu paprikom i mozarellom te pecite oko 15 do 20 minuta ili dok se sir ne istopi, a baza ne postane hrskava. Servirajte toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar