Pesto od bosiljka

Bosiljak u pestu obogaćuje okuse jelima od tjestenine.


Sastojci (za 4 osobe):
svežanj svježeg bosiljka
2 češnja češnjaka
3 žlice sjemenki pinije
25 g naribanog parmezana
80 ml maslinovog ulja
sol

Priprema:
Operite bosiljak i iskidajte listove. Češnjak krupno nasjeckajte. Pinije na suhoj tavi popržite na laganoj vatri, dok se ne zarumene. Ostavite ih da se ohlade.
Sve iskorištene sastojke stavite u posudu za miksanje, dodajte parmezan i sve izmiksajte štapnim mikserom. Dolijevajte maslinovo ulje dok ne dobijete žitki pesto. Posolite prema ukusu.


Ovaj recept je objavljen u časopisu Moj lijepi vrt, kolovoz 2011.

Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.