Boza

Sastojci:

2 1/2 šalice bulgura
1/2 šalice riže
15 šalica vode
1/2 žličice instant kvasca
1 žlica šećera

1 1/2 šalica šećera
mljeveni cimet za posipanje
tostirani slanutak za ukras


Priprema:


Bulgur i rižu dobro operite.

U veći lonac ulijte 14 šalica vode pa dodajte bulgur i rižu. Kuhajte dok ne postanu kašasti.

Procijedite ih pomoću finog cjedila i pritiskajući lopaticom. 
Ostavite da odstoji nepokriveno, na tamnom mjestu, oko 2 sata.

Pomiješajte 1 žlicu šećera i kvasac s jednom šalicom vode pa dodajte u lonac sa žitaricama. 
Poklopite i ostavite na hladnom mjestu oko 20 sati. Povremeno promiješajte smjesu.

Nakon 20 sati dodajte ostatak šećera i dobro promiješajte.


Bozu do konzumiranja držite ga u hladnjaku.








Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.