2 1/2 šalice bulgura
1/2 šalice riže
15 šalica vode
1/2 žličice instant kvasca
1 žlica šećera
1 1/2 šalica šećera
mljeveni cimet za posipanje
tostirani slanutak za ukras
Priprema:
Priprema:
Bulgur i rižu dobro operite.
U veći lonac ulijte 14 šalica vode pa dodajte bulgur i rižu. Kuhajte dok ne postanu kašasti.
Procijedite ih pomoću finog cjedila i pritiskajući lopaticom.
Ostavite da odstoji nepokriveno, na tamnom mjestu, oko 2 sata.
Pomiješajte 1 žlicu šećera i kvasac s jednom šalicom vode pa dodajte u lonac sa žitaricama.
Poklopite i ostavite na hladnom mjestu oko 20 sati. Povremeno promiješajte smjesu.
Nakon 20 sati dodajte ostatak šećera i dobro promiješajte.
Bozu do konzumiranja držite ga u hladnjaku.
Nema komentara:
Objavi komentar