- 300 g mladih mahuna, očišćenih i narezanih
- 75 g mladog graška- 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 ljubičasti luk, narezan na tanke ploške
- šaka natrganih listića bosiljka
- šaka vrlo mladih listova špinata i blitve
- 60 g rikole
- 100 g kozjeg sira
- sol i papar
Za preljev:
- čajna žlica senfa
- 1 jušna žlica limunova soka
- prstohvat šećera
- 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Priprema:
Napravite preljev - pomiješajte senf, limunov sok i šećer, pa zatim postupno dodajte maslinovo ulje. Začinite po želji. Mahune kuhajte 8 minuta ili dok nisu mekane (ali ne premekane). Ocijedite i isperite hladnom vodom. Blanširajte grašak minutu, dvije, pa ohladite. U veću zdjelu stavite mahune, dodajte grašak, rajčice, luk, bosiljak i preljev te začinite solju i paprom po ukusu. Na četiri tanjura stavite malo rikole, pa na nju složite salatu. Izmrvite kozji sir, pospite ga po salati, ukrasite s nekoliko maslina.
Poslužite s lagano poprženim kruhom.
Nema komentara:
Objavi komentar