Sastojci:
500 g oprane japanske riže kratkog zrna
575 ml hladne vode
25 g šećera
1 velika žlica soli
4 velike žlice japanskog octa od riže
2 velike žlice wasabi paštete
500 g morskih plodova i ribe: tanke kriške svježe tune, lososa, pastrve, kuhanih lignji, očišćenih kuhanih kozica
usoljeni đumbir
wasabi
soja umak
Priprema:
1. Stavite rižu u veliki lonac s hladnom vodom. Kuhajte rižu dok ne omekša ili dok voda ne ispari. Rižu skinite s vatre, pokrijte krpom i pustite da odstoji 10 minuta;
2. U malu posudu stavite šećer, sol i ocat te na laganoj vatri grijte dok se šećer ne otopi;
3. Istresite rižu u veliku posudu, dodajte mješavinu slatkog octa i lagano promiješajte;
4. Od riže napravite mokrim rukama male kuglice, na vrh svake loptice stavite malo wasabija, te komadić ribe ili morsku kozicu. Servirajte na pladnju uz usoljeni đumbir, wasabi i sojin umak.
Nema komentara:
Objavi komentar