Naopaka poslastica od malina

Sastojci:
350 ml slatkog bijelog vina
3 listića želatine
200 g svježih malina
300 ml gotove kreme (ili je napravite sami)

150 ml tučenog slatkog vrhnja
2 velike svježe breskve ili 1 iz konzerve, narezane na ploške
1 gotova kora biskvita
tučeno slatko vrhnje za posluživanje

Priprema:
U posudu ulijte 250 ml (1 šalicu) vina te ga stavite iznad vatre na oko 2 minute. Ubacite pola količine želatine u posudu s hladnom vodom na 1 minutu, kako bi omekšala, potom je ocijedite i dodajte vinu. Miješajte vino dok se želatina potpuno ne otopi.

Pripremite 4 male posudice koje ćete koristiti kao kalup za naopaku poslasticu. Na dno svake posudice ulijte malo vina sa želatinom (nemojte potrošiti svo vino, jer vam treba za još jedno zalijevanje) te ih potom stavite u hladnjak na 10 minuta da se stisne.

Izvadite posudice iz hladnjaka. Na dno svake, preko želatine, poslažite po 6 malina te zalijte s preostalim vinom. Stavite u hladnjak na pola sata da se sve stisne i poveže.

U međuvremenu, gotovu kremu zajedno s 50 ml vina usipajte u posudu i stavite iznad srednje vatre na oko 1 minutu. Omekšajte u malo hladne vode preostale listiće želatine, iscijedite, dodajte ih kremi i miješajte dok se ne otope. Pustite da se krema polako ohladi na sobnoj temperaturi.

Lagano istucite slatko vrhnje te ga umiješajte u kremu. Kremu ulijte u kalupe, ostavljajući oko 2 cm slobodnog prostora do vrha kalupa. Vratite kalupe u hladnjak na još pola sata.

Isijecite breskve na tanke kriške te ih posložite u kalupe na dobro ohlađenu kremu.

Gotovi biskvit prerežite vodoravno po pola. Iz biskvita potom izrežite krugove promjera koji odgovara promjeru vanjskog ruba kalupa. Krugove biskvita posložite u kalupe na breskve te ih četkicom poškropite preostalim vinom. Svaki kalup zatvorite prozirnom folijom te ostavite u hladnjaku još sat vremena.

Prije posluživanja, svaki kalup na nekoliko sekundi uronite u posudu s vrućom vodom (pazite da vode nije dublja od kalupa!), kako bi se poslastica lakše izvadila.
Prekrenite kalup na tanjurić za serviranje, izvadite poslasticu te je poslužite s tučenim slatkim vhrnjem.

Foto: Prue RuscoeNema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2019. Pokreće Blogger.