Bakine krofne

Pokladnice, krofne, krafne... kako god želite. Ostavština su nam iz doba Austro-Ugarske monarhije i hvala im na tome!


Sastojci:
750 g brašna
100 ml ulja
4 žlice šećera
1 jaje
1 žumanjak
0,5 l mlijeka
svježi kvasac
šećer u prahu
malo soli
vanilin šećer
ulje


Priprema:
Rastopiti kvasac u 100 ml toplog mlijeka s malo šećera i malo brašna te pustiti da se tijesto digne.

U međuvremenu umititi jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli.

Dodati kvasac pa polako dodavati brašno i ulje uz miješanje.Bitno je miješanje sa povremenim dodavanjem sastojaka jer ono određuje kvalitetu krofni.

Ostaviti tijesto na toplom da se dvostruko digne, a onda premijesiti, razvući na 1 cm debljine.

Čašom napravite krofne te ih ostavite oko pola sata da se još malo dignu.

Pržiti u vrućem ulju.

Posuti šećerom u prahu u koji je dodan vanilin šećer.


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.