Sastojci:
750 g brašna
100 ml ulja
4 žlice šećera
1 jaje
1 žumanjak
0,5 l mlijeka
svježi kvasac
šećer u prahu
malo soli
vanilin šećer
ulje
Priprema:
Rastopiti kvasac u 100 ml toplog mlijeka s malo šećera i malo brašna te pustiti da se tijesto digne.
U međuvremenu umititi jaja s ostatkom mlijeka, šećera i malo soli.
Dodati kvasac pa polako dodavati brašno i ulje uz miješanje.Bitno je miješanje sa povremenim dodavanjem sastojaka jer ono određuje kvalitetu krofni.
Ostaviti tijesto na toplom da se dvostruko digne, a onda premijesiti, razvući na 1 cm debljine.
Čašom napravite krofne te ih ostavite oko pola sata da se još malo dignu.
Pržiti u vrućem ulju.
Posuti šećerom u prahu u koji je dodan vanilin šećer.
Nema komentara:
Objavi komentar