Sastojci:
palenta
voda
origano, prema ukusu
timijan, prema ukusu
sol, prema ukusu
maslinovo ulje 100 g graška
1 srednje veliki luk
100 g kukuruza
2 paprike
1 mala tikvica
1 mali patlidžan
2 rajčice, narezane na kockice
crni mljeveni papar, prema ukusu
1 kiselo vrhnje
1 jaje
100 g feta sira
Priprema:
Palentu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvima s pakiranja, ali u vodu dodajte još prstohvat origana i timijana.
Luk nasjeckajte pa popržite u tavi na malo maslinovog ulja. Dodajte narezanu papriku, tikvicu, patlidžan i rajčice te kukuruz. Dinstajte oko 3 - 4 minute, zasolite i popaprite prema ukusu.
Namastite vatrostalnu posudu, ulijte palentu i preko nje stavite dinstano povrće.
Umutite vrhnje, jaje i feta sir te time prelijte palentu.
Pecite oko 20 minuta na 220°C tj. dok se površina sira ne zarumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar