Zapečena povrtna palenta


Sastojci: 
palenta
voda
origano, prema ukusu
timijan, prema ukusu
sol, prema ukusu


maslinovo ulje 100 g graška
1 srednje veliki luk
100 g kukuruza
2 paprike
1 mala tikvica
1 mali patlidžan
2 rajčice, narezane na kockice
crni mljeveni papar, prema ukusu

1 kiselo vrhnje
1 jaje
100 g feta sira

Priprema:

Palentu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvima s pakiranja, ali u vodu dodajte još prstohvat origana i timijana.

Luk nasjeckajte pa popržite u tavi na malo maslinovog ulja. Dodajte narezanu papriku, tikvicu, patlidžan i rajčice te  kukuruz. Dinstajte oko 3 - 4 minute, zasolite i popaprite prema ukusu. 

Namastite vatrostalnu posudu, ulijte palentu i preko nje stavite dinstano povrće. 

Umutite vrhnje, jaje i feta sir te time prelijte palentu. 

Pecite oko 20 minuta na 220°C tj. dok se površina sira ne zarumeni.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.