Sastojci:
2 pileća filea
zelena salata
rukola
matovilac
1 žuta paprika
mini rajčice
1/2 dl aceta balsamica
ulje
sol, papar
malo peršina, sitno nasjeckanog
malo vlasca, sitno nasjeckanog
malo šećera
Priprema:
Pileći file posolite i popaprite s obje strane te stavite na pouljenu vruću tavu da se peče.
Kada je pečeno s jedne strane, okrenite meso, poklopite tavu i pustite da se peče dok meso nije gotovo.
Za to vrijeme pripremite umak za salatu. U aceto balsamico dodajte malo šećera i soli te 2 žlice ulja. Promiješajte.
Gotovu piletinu uklonite s vatre.
Na tanjuru napravite "prostirku" od zelene salate koju potom poškropite s nekoliko žlica umaka. Na nju dodajte sloj rukole i matovilca, na trakice narezanu papriku i polovice mini rajčice. Ponovno poškropite umakom.
Piletinu izvadite iz tave te je narežite na tanke ploške. Položite ploške na salatu.
Posipajte peršinom i vlascem.
Ovaj recept objavljen je na HRT-u, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!".
Nema komentara:
Objavi komentar