1/2 kg poriluka (tri srednja ili dva veća poriluka)
2 - 3 kom krumpira
češnjak, sol, mljeveni papar, peršin, bouillon kocka od povrća
5 žlica zobenih pahuljica
ulje, voda
Priprema:
Nareži očišćeni i oprani poriluk na kolutove debljine oko 0.5 cm te ga istresi u posudu sa zagrijanim uljem te kratko poprži na laganoj vatri.
Oguli krumpire te ih nareži na kockice. Dodaj poriluku i promiješaj.
Posoli, dodaj malo vegete, češnjak (sitno sjeckani ili u granulama) i sitno sjeckani peršin.
Prelij s oko 1 l vode, pusti da se krčka na laganoj vatri dok se krumpir i poriluk ne skuhaju. Ako je pregusto, podliti s još vode. Dodaj i kocku od povrća.
U međuvremneu zobene pahuljice namoči u kipućoj vodi. Ako su mljevene, močiti oko 5 minuta, ako nisu onda oko pola sata, dok ne nabubre. Takve namočene pahuljice dodati u poriluk te još kratko prokuhati.
Poslužiti toplo. Na vrhu se može izribati malo tvrdog sira ili posuti parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar