Sastojci (za 4 porcije):
50 dkg kukuruznog brašna
2 l vode
5 dkg maslaca
2 žlice ribanog parmezana
Priprema:
Vodu posolite, dodajte maslac te pustite da prokuha. Potom postupno sipajte kukuruzno brašno, neprekidno miješajući.
Palentu kuhajte otprilike jedan sat.
Poslužite kao prilog ili ju jedite samu s malo maslaca, maslinova ulja, kiselog vrhnja ili mlijeka.
Palentu možete pržiti i pohati te koristiti umjesto tijesta za pizzu.
Savjet:
Vrijeme kuhanja uvelike možete skratiti ukoliko kupite pakiranje instant palente.
Palenta (osnovni recept)
žganci
Ključne riječi:
dobro je znati,
doručak,
hrvatska kuhinja,
kukuruzna krupica,
osnovni recept,
palenta,
predjelo,
prilog,
starinsko,
žganci
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar