Sastojci:
2 žlice neslanog maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 srednje veliki luk, sitno nasjeckan
450 g riže Arborio
6 šalica vrućeg pilećeg temeljca
2 žlice maslaca
80 g parmezana, grubo naribanog
Priprema:
Zagrijte neslani maslac i ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša (ne treba porumeniti!). Dodajte rižu te dinstajte još oko 2 minute, dok sva riža nije dobro obavijena maslacem i uljem.
Podlijte s pola šalice temeljca te polako miješajte dok sva tekućina nije upijena. Ponavljajte podlijevanje dok god riža nije kuhana al dente. Riža treba biti vlažna i kremasta, ali nikako tekuća.
Uklonite s vatre i još jednom promiješajte te dodajte 2 žlice maslaca i parmezan. posolite po ukusu i odmah servirajte.
Rižoto alla Parmigiana
Tags
# parmezan
# predjelo
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
parmezan,
predjelo,
prilog,
rižoto,
talijanska kuhinja,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar