Sastojci:
60 dag zrelih rajčica
10 dag suhog kruha
1 režanj češnjaka
1 svežanj bosiljka
4 dl povrtne juhe
1 mozzarella
malo šećera
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Operite rajčice, očistite, pristavite s usitnjenim češnjakom, bosiljkom (ostavite nekoliko listova za ukras), šećerom i 3 žlice ulja.
Kad provri, smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta uz često miješanje.
Namrvite kruh i dodajte rajčicama. Posolite i popaprite.
Zalijte kipućom juhom pa na niskoj temperaturi kuhajte još 20 minuta.
Često miješajte da se kruh raskuha. Ohlađenu juhu obradite štapnim mikserom i stavite u hladnjak.
Prije posluživanja hladnu juhu rasporedite u 4 zdjelice.
Ukrasite ploškama mozzarelle i bosiljkom.
Nema komentara:
Objavi komentar