40 dkg brašna
45 dkg badema
8 dkg šećera
3 vrećice vanilin šećera
1 žlica ruma
1 žlica limunove korice
5 jaja
Priprema:
Bademe prelijte kipućom vodom te ih očistite od ljuske. Pustite da se dobro prosuše.
Jaja miješajte sa šećerom i vanilin šećerom, pomalo dodavajte prosijano brašno, koricu limuna, bademe i rum. Na radnoj površini dobro rukama izmijesite smjesu. U konačnici se tijesto ne bi trebalo lijepiti za ruke.
Pećnicu zagrijte na 120°C.
Od tijesta oblikujte roladu te ju stavite u pećnicu na sušenje (bez ventilatora) na oko 1h.
Osušeno tijesto izvadite iz pećnice te ga uvijte u mokru krpu te ga tako ostavite do sutradan.
Otkrijte baškotine i narežite ih na tanke šnite te ih posložite u tepsiju i dodatno sušite u pećnici na 60°C dok se ne stvrdnu (oko 30 do 45 minuta).
Pustite da se ohlade i spremite ih u limenu kutiju.
Napomena:
Krpu koju koristite za zamatanje tijesta i općenito hrane nemojte prati u prašcima za pranje rublja jer bi mogla promijeniti okus hrani.
Ako je već oprana, dodatno je dobro isperite u čistoj vodi prije upotrebe.
Nema komentara:
Objavi komentar