Sastojci:
90 g čokolade s najmanje 70% kakaa
100 g margarina
125 sitnozrnatog šećera
100 g muscovado smeđeg šećera (npr. Encian, može se kupiti u gotovo svim većim marketima)
1 žličica ekstrakta vanilije
2 jaja + 1 žumanjak
3 žlice gorkog kakao praha
100 g brašna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite četvrtasti kalup za pečenje te ga obrubite papirom za pečenje.
Izmutite jaja. Bilo bi dobro da ih prethodno malo ostavite na sobnoj temperaturi.
U loncu zakuhajte oko pola litre vode
Čokoladu izlomite na komadiće te je stavite u zdjelu u koju ste stavili i margarin te potom zdjelu stavite iznad lonca s kipućom vodom (ali nemojte je uroniti u vodu jer bi čokolada mogla zagoriti). Kad se smjesta istopi, promiješajte pjenjačom da postane potpuno glatka i jednolična. Ostavite sa strane da se ohladi.
Sitnozrnati šećer, ekstrakt vanilije i muscovado šećer dodajte čokoladi i margarinu. Ako nemate sitnozrnati šećer, možete obični šećer procesuirati u multipraktiku oko pola minute. Dobro promiješajte. Smjesu potom postepeno dodajte u jaja. Dodajte kakao i brašno te sve dobro umiješajte.
Izlijte smjesu u kalup za pečenje. Pecite oko 30 minuta - kolač bi se trebao podići, ali bi u sredini još trebao biti mekan. To možete testirati na način da u sredinu ubodete čačkalicu. Čačkalica bi, kad je izvadite, trebala biti pomalo vlažna. Nemojte prepeći kolač, jer će kocke biti presuhe.
Gotove kocke ostavie oko 5 minuta da odstoje u kalupu prije no ih izvadte da se potpuno ohlade.
Kad budu hladne, skinite s kolača papir za pečenje te kolač razrežite na 16 jednakih kvadrata.
Kocke su najbolje nakon što odstoje jedan dan na prozirnom folijom prekrivenom pladnju.
Rok trajanja: oko 4 dana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar