Sastojci:
300 g krumpira
300 g mrkve
300 g korijena celera
300 g tikvica
1 glavica luka
50 ml maslinovog ulja
250 ml bijelog vina
100 g graška
1 povrtna kocka
1 žličica origana
8 listova svježeg bosiljka
1 žličica mini ljutih papričica
2 režnja češnjaka
4 žlice parmezana
Priprema:
Luk očistimo i nasjeckamo.
Mrkvu, krumpir, korijen celera i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice.
Sve zajedno kratko pirjamo na pola maslinova ulja.
Podlijemo vinom, dodamo grašak, povrtnu kocku, origano, kosani bosiljak, posolimo, popaprimo i pustimo da na laganoj vatri vrije nekoliko minuta.
U tavici na preostalom maslinovom ulju kratko popržimo prethodno izmrvljene mini ljute papričice i dodamo protisnuti češnjak.
Čim pusti miris, ljuti umak je gotov i njime prelijemo juhu od povrća (minestrone).
Kod posluživanja, vruću juhu u tanjuru posipamo svježe naribanim parmezanom.
Minestrone juha
Tags
# juha
# minestrone
talijanska kuhinja
Ključne riječi:
juha,
minestrone,
povrće,
talijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar