Sastojci:
500 g (tj.12 kora) tijesta za pite i savijače
1 kiselo vrhnje ili jedan čvrsti jogurt
3 cijela jaja
1 vanilin šećer
1 čaša od jogurta šećera
1 prašak za pecivo
1 čaša od jogurta ulja
1 staklenka kompota od višanja
Preljev:
1/2 litre vode (još je bolje ako imate sok iz kompota pa dodate vode koliko fali)
1 čaša od jogurta šećera
sok jednog limuna
Priprema:
Sve sastojke (osim višanja) izmiksati, tepsiju namazati uljem i slagati redom šest kora ali tako da svaku premažete kistom sa jednim dijelom nadjeva.
Na šestu koru poslažite višnje, a na njih ponovno istim redoslijedom kao i dolje složite preostalih 6 kora.
Ostavite malo nadjeva za premazati posljednju, gornju koru.
Prije nego stavljate peći, baklavu izrežite na rombove željene veličine i pecite na 180°C oko 20 minuta tj. dok kolač ne poprimi lijepu smeđu boju.
Preljev:
Sve zajedno zakipite i prelijte po vrućem kolaču tako da svaka kocka bude natopljena. Ako volite sočnije, slobodno pojačajte količinu preljeva.
Kolač možete poslužiti i topao i hladan.
Nema komentara:
Objavi komentar