Sastojci:
1 svježi kvasac
1 šalica mlijeka
1 šalica vode
0.5 šalice ulja
0.5 šalice otopljenog maslaca
2 žličice soli
900 grama brašna
1 jaje za premazivanje
sezam, kim za posipanje
Priprema:
U jednoj posudi rastopite pola kvasca u mlakoj vodi, a u drugoj posudi drugu polovicu kvasca u mlakom mlijeku, ulju i maslacu.
Spojite te dvije smjese pa im dodajte sol i brašno. Zamijesite tijesto (može i mikserom) te ostavite 1 sat da se diže.
Premijesite tijesto još jednom, razvaljajte, razrežite na veće trokute i zarolajte tako da se oblikuju kiflice.
Kiflice slažite na tepsiju premazanu maslacem i posipanu brašnom.
U zdjelici dobro razmutite malo posoljeno jaje te ga kistom premazujte preko kiflica. Tako premazane kiflice posipajte sezamom, kimom ili krupnom solju.
Pecite u pećnici na 180°C oko 25 - 30 minuta tj. dok kiflice ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar