20110812

Piškori, šiškrlini, luleki, šufnudli, žbirići, valjušci, čikovčići...

Svatko od nas ima neki svoj naziv za njih, ali se svi slažemo u jednom. Oni su - izvrsni.


Sastojci za 6 - 8 osoba:
1,2 kg krumpira
1/2 kg brašna
1 jaje
1 žličica soli
150 g maslaca
50 g krušnih mrvica


Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i naribajte.
Brašno i sol pomiješajte, dodajte krumpir, jaje i zamijesite tijesto.
Tijesto oblikujte u prst debele valjke i režite ih na dužinu od 3 cm.
Kuhajte ih u vreloj posoljenoj vodi 5 minuta.
Kuhane piškore umiješajte u krušne mrvice, koje ste popekli na maslacu.
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili prilog, uz dodatak kiselog vrhnja.

Savjet:
Kad zamijesite tijesto, odmah ga oblikujte i kuhajte, jer će vam stajanjem postati previše mekano.

Zamrzavanje: Valjuške pripremite do 4. koraka. Rasporedite ih na pladanj i zamrzavajte 2 sata. Nakon toga ih zapakirajte u vrećice i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Zamrznute valjuške dalje kuhajte prema 4. koraku i prelijte popečenim krušnim mrvicama.
Trajnost: 90 dana.





Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...