20110812

Grah na bugarski način

Sastojci:


2 čajne šalice graha
2 glavice luka
6 češnjeva češnjaka
2 srednje mrkve
1/2 korijena celera
1 manji limun, neprskani
5 većih rajčica
sol, ulje
mljevena crvena ljuta paprika
peršinovo lišće



Priprema:

Skuhajte grah u zasoljenoj vodi pa  ga procijedite.

Narežite luk na kolutiće, češnjak usitnite, na tanke ploškice narežite mrkve, celer i limun.

Rajčice kratko potopite u kipuću vodu i odmah ogulite. Dvije trećine narežite na tanke ploškice, a ostatak usitnite.

U tavi na zagrijanom ulju prodinstajte luk, mrkvu i celer nekoliko minuta da omekšaju. Dodajte usitnjene rajčice (može i konzervirani pelati), posolite i posipajte s malo ljute crvene paprike. Kratko ukuhajte.

Polovicu tako dobivene šalše rasporedite na dno vatrostalne posude. Preko šalše rasporedite skuhani grah, češnjak i peršin pa poškropite s 2 žlice ulja. Prelijte s ostatkom šalše, a na kraju po površini ravnomjerno rasporedite kriške limuna.

Zapecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...