20110811

Varivo od poriluka

Sastojci:
1/2 kg poriluka (tri srednja ili dva veća poriluka)

2 - 3 kom krumpira

češnjak, sol, mljeveni papar, peršin, bouillon kocka od povrća

5 žlica zobenih pahuljica

ulje, voda




Priprema:
Nareži očišćeni i oprani poriluk na kolutove debljine oko 0.5 cm te ga istresi u posudu sa zagrijanim uljem te kratko poprži na laganoj vatri.

Oguli krumpire te ih nareži na kockice. Dodaj poriluku i promiješaj.

Posoli, dodaj malo vegete, češnjak (sitno sjeckani ili u granulama) i sitno sjeckani peršin.

Prelij s oko 1 l vode, pusti da se krčka na laganoj vatri dok se krumpir i poriluk ne skuhaju. Ako je pregusto, podliti s još vode. Dodaj i kocku od povrća.

U međuvremneu zobene pahuljice namoči u kipućoj vodi. Ako su mljevene, močiti oko 5 minuta, ako nisu onda oko pola sata, dok ne nabubre. Takve namočene pahuljice dodati u poriluk te još kratko prokuhati.

Poslužiti toplo. Na vrhu se može izribati malo tvrdog sira ili posuti parmezanom.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...