20110819

Schawarma

Sastojci:
250 ml jogurta
2 žlice limunovog soka
1/2 žličice ljutog umaka (hot pepper)
1 žlica alkoholnog octa
4 češnja češnjaka, zdrobljenog
1 žlica sitno sjeckanog luka
1/2 žličice crnog papra
1/2 žličice sušenih crvenih papričica, mrvljenih
1/2 žličice svježe ribanog muškatnog oraščića
1/4 žličice sol
1 kg otkoštenih pilećih prsa, bez kože, tanko narezanih

Prilog:
8 lepinja, zagrijanih
1/2 šalice jogurta (po želji)
1 luk, sitno nasjeckan
1 velika rajčica, narezana na kockice
1 krastavac, narezan na tanke ploške

Umak:
1 čaša kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
1/2 čaše jogurta
1 žlica rastopljenog maslaca
sitno sjeckani mladi luk
sitno sjeckani češanj češnjaka (ili malo češnjaka u prahu)
sitno sjeckani peršin

Priprema:
Pomiješajte čašu jogurta, limunov sok, ljuti umak i ocat. Dodajte češnjak, luk, papar, crvenu papričicu, oraščić i sol. U tako umiješanu marinadu dodajte tanko narezanu piletinu te ostavite da odstoji preko noći u hladnjaku.

Mrežu za lim u pećnici postavite na gornju policu te zagrijte pećnicu na 280°C.

Ocijedite piletinu iz marinade te je postavite na lim za pečenje. Ako imate lim za grill, iskoristite ga ovdje.
Stavite meso u zagrijanu pećnicu. Nekoliko minuta pecite ga na jednoj strani, a potom okrenite na drugu te pecite još oko 5 minuta.

Umiješajte sve sastojke za umak.

Prepolovite zagrijane lepinje. Unutrašnjost lepinje premažite žlicom jogurta te slojevito naredajte luk, rajčicu i krastavce. Na povrće dodajte pečenu piletinu te prelijte umakom.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...