20110812

Orada na lešo

Sastojci:
20 dag orade ili druge bijele ribe
1/2 glavice luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
malo Vegete
1/2 limuna
vezica peršina
papar u zrnu
netom mljeven papar
sol


Priprema:
Narežite luk na deblje ploške.

Zgnječite češnjak.

Narežite limun na kriške.

Nasjeckajte peršin.

U posudu nalijte vodu, te kuhajte ribu na laganoj vatri s lukom, češnjakom, Vegetom, kriškom limuna, paprom u zrnu, peršinom i s malo ulja.

Kuhanu ribu ocijedite i stavite na dugoljast tanjur za posluživanje.

Još toplu pospite peršinom, popaprite, te zalijte s malo tekućine u kojoj se kuhala.

Kao prilog uz kuhanu ribu poslužite blitvu ili cvjetaču.

Juhu u kojoj se kuhala riba možete pojesti nakon obroka.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...