Međimurska gibanica

Sastojci:
80 dkg tijesta za savijače
5 dcl slatkog vrhnja

Nadjev I: 
25 dkg oraha
12 dkg šećera
2 dcl mlijeka

Nadjev II: 
25 dkg mljevenog maka
12 dkg šećera
2 dcl mlijeka

Nadjev III: 
25 dkg sira
12 dkg šećera
2 jaja
(po želji i korica naranče)

Nadjev IV: 
50 dkg jabuka
10 dkg šećera
15 dkg grožđica
(po želji cimet)

Preljev: 
5 dcl slatkog vrhnja



Priprema:


Nadjev I:
Zakipiti mlijeko sa šećerom pa preliti orahe.

Nadjev II:
Zakipiti mlijeko sa šećerom, dodati mak i kratko prokuhati.

Nadjev III:
Izmiješati jaja sa šećerom pa dodati sir.

Nadjev IV:
Na maslacu prodinstati jabuke (naribane), zajedno sa šećerom, dok sok ne ispari.


Tepsiju namazati maslacem, staviti jednu koru pa ju premazati vrhnjem i staviti drugu koru.

Na koru staviti pola nadjeva od jabuka prekriti korom, nju premazati vrhnjem i opet staviti koru.

Zatim staviti nadjev od oraha pa opet ponoviti koru, pa nadjev od sira pa kora, nadjev od maka,  kora pa druga polovina nadjeva od jabuka.

Kao zadnji sloj staviti dvije kore i preliti ih slatkim vrhnjem.

Peći oko sat vremena na 180° C.


Napomena:
Redosljed slojeva može biti i drugačiji.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.