20110812

Krumpiruša

Sastojci:
1 kg krumpira
100 g luka
½ žličice papra
2 žličice Vegete
10 tanjih kora za savijače
50 ml ulja
300 ml vode
sol


Za posluživanje:
200 ml kiselog vrhnja

Priprema:
Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk, papar, Vegetu i dobro promiješajte.
List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva.
Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
Savijače stavite na uljem namazani pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Vodu posolite, zakipite i prelijte po pečenim savijačama.



Napomena:
Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.

Krumpiruša će biti još ukusnija ako pripremite domaće vučeno tijesto.

Krumpirušu možete oblikovati i kao pužiće, urolane male "cigare", jastučiće..., a možete je i slojevito naslagati (red lisnatog tijesta, red krumpira...).

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...