20110811

Bakine kiflice

Sastojci:
1 svježi kvasac
1 šalica mlijeka
1 šalica vode
0.5 šalice ulja
0.5 šalice otopljenog maslaca
2 žličice soli
900 grama brašna

1 jaje za premazivanje
sezam, kim za posipanje


Priprema:



U jednoj posudi rastopi pola kvasca u mlakoj vodi, a u drugoj posudi drugu polovicu kvasca u mlakom mlijeku, ulju i maslacu.


Spoji te dvije smjese te u to dodaj sol i brašno. Zamijesi tijesto (može i mikserom) te ostavi 1h da se diže.


Premijesi tijesto još jednom, razvaljaj, razreži na veće trokute koje potom zarolaj tako da se oblikuju kiflice.


Kiflice slaži na tepsiju premazanu maslacem i posipanu brašnom.


U zdjelici dobro razmuti malo posoljeno jaje te ga kistom premazuj preko kiflica. Tako premazane kiflice posipaj sezamom ili kimom.


Stavi peći u zagrijanu pećnicu oko 20 - 30 min (tj. dok ne porumene), na temperaturu 180 - 200°C.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...