20110811

Bakin kolač od višanja

Sastojci:
300 g višanja
3 jaja
1 vrećica vanilin šećera
8 žlica mlijeka
12 žlica brašna
12 žlica šećera
12 žlica ulja
malo šećera u prahu
1 vrećica praška za pecivo


Priprema:
Operite višnje i izvadite koštice.

U jednoj posudi odvojite brašno, dodajte prašak za pecivo i dobro promiješajte.

U drugoj posudi umutite jaja.

Muteći svo vrijeme dodajte šećer, vanilin šećer, ulje, mlijeko pa brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Namažite tepsiju uljem i pospite brašnom.

Pripremljeno tijesto prespite u tepsiju pa razbacajte višnje.

Kolač pecite desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C, smanjite temperaturu na 180°C pa pecite još 15-ak minuta. Kada je kolač pečen, pospite ga šećerom u prahu.

Je li kolač dobro pečen vidjet ćete ako zabodete iglu u kolač. Sve dok se tijesto lijepi za iglu, kolač nije dovoljno pečen.


4 komentara:

  1. zeljka cristofari20. rujna 2012. u 20:56

    hvala puno na receptu.ja obozavam kolac sa visnjama.ovo je moja mama pravila kada sam ja bila mala,ali me nije naucila da ga pravim.hvala puno sto ste stavili ovaj recept

    OdgovoriIzbriši
  2. Glatko ili oštro brašno

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...