20110817

Zobeni keksi


Sastojci:
2/3 šalice maslaca
2/3 šalice šećera i 1 žlica meda
2 jaja
1 i ½ šalice zobenih pahuljica
1 i ½ šalice brašna
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
100 g brusnica
šaka nasjeckanih oraha
2 - 3 rebra bijele čokolade, nasjeckane na kockice (može i tamna)
vanilin šećer


Priprema:
Mikserom izradite pjenasto maslac i šećer.
Dodajte jaja i med i dalje miksajte.

Potom dodajte zobene pahuljice, izradite, stavite brašno koje ste pomiješali sa sodom bikarbonom, solju i vanilin šećerom.

Na kraju miješajte brusnice, orahe i čokoladu.

Smjesu ostavite u hladnjaku sat vremena.

Vadite pomoću žlice za sladoled male hrpice koje ćete staviti na masni papir i malo spljošiti prstima kako bi se formirao okrugli keks (ne previše).Smjesa je malo mljackava, ali tako mora biti.

Pazite da ostavite dovoljno razmaka između hrpica kako se keksi ne bi zalijepili jer se rašire za vrijeme pečenja (ostavite oko 2 prsta prostora između svakog keksa).

Pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta ili dok na krajevima ne poprime lagano smećkastu boju.
Kada kekse izvadite iz pećnice, ostavite ih 10-15 minuta u tepsiji da se ohlade.

Čuvajte u limenoj kutiji, a između svakog sloja stavite masni papir da se ne bi zalijepili.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...