20110811

Tahini umak

Tahini umak pravi se od tahinija - paste od sjemenki sezama. Koristi se u lepinjama, marinadama i u kombinaciji s drugim umacima.


Sastojci:
1/2 šalice tahinija (pasta od sjemenki sezama)
3 češnja češnjaka, zdrobljena
1/2 žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice limunovog soka
1 žlica peršina, sitno sjeckanog (po želji)


Priprema:
U multipraktiku (ili štapnim mikserom) izmiksajte češnjak i tahini pastu. Posolite.

Istresite smjesu u posebnu zdjelu te dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Ako je umak pregust, dodajte žličicu (ili po potrebi) tople vode.

Dodajte peršin.

Servirajte odmah ili ostavite da odstoji u hladnjaku.



Čuvati u hermetičnoj posudi, u hladnjaku.

Rok trajanja je oko dva tjedna.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...