20110814

Rižoto od kozica s bosiljkom

Foto: James Baigrie
Sastojci (za 4 porcije):
1 luk
1 češanj češnjaka
200 ml ribljeg temeljca
150 ml bijelog vina
650 ml povrtne juhe
3 žlice maslaca
400 g riže
300 g očišćenih kozica
70 g naribanog parmezana
sol, papar
pregršt lišća svježeg bosiljka

Priprema:
Oljuštite luk i češnjak te ih nasitno nasjeckajte. Riblji temeljac pomiješajte s povrtnom juhom i vinom.
Češnjak i luk pirjajte na 2 žlice otopljenog maslaca dok ne postane slatkast. Dodajte rižu i kratko propirjajte uz miješanje. Podlijte s 2 zaimače (kutljače, šeflje) pripremljene tekućine te pustite da se lagano krčka na laganoj vatri sve dok tekućina gotovo u potpunosti ne ispari. Ponavljajte postupak s podlijevanjem sve dok se riža ne skuha. Dodajte kozice i ostavite ih u vrućem rižotu oko 5 minuta.
Parmezan i 1 žlicu maslaca dodajte u rižu. Začinite, ostavite poklopljeno oko 2  minute da se okusi prožmu te potom dodajte listove bosiljka.

Ovaj recept je objavljen u časopisu Moj lijepi vrt, kolovoz 2011.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...