20110815

Rižoto alla Parmigiana

Sastojci:
2 žlice neslanog  maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 srednje veliki luk, sitno nasjeckan
450 g riže Arborio
6 šalica vrućeg pilećeg temeljca
2 žlice maslaca
80 g  parmezana, grubo naribanog

Priprema:
Zagrijte neslani maslac i ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša (ne treba porumeniti!). Dodajte rižu te dinstajte još oko 2 minute, dok sva riža nije dobro obavijena maslacem i uljem.

Podlijte s pola šalice temeljca te polako miješajte dok sva tekućina nije upijena. Ponavljajte podlijevanje dok god riža nije kuhana al dente. Riža treba biti vlažna i  kremasta, ali nikako tekuća.

Uklonite s vatre i još jednom promiješajte te dodajte 2 žlice maslaca i parmezan. posolite po ukusu i odmah servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...