20110817

Pizza od palente s gljivama, paprikom i sirom

Sastojci: 
2 žlice maslinovog ulja te još malo za podmazati tepsiju
1/2 šalice mlijeka
2 1/2 šalice vode
sol
1 šalica kukuruzne krupice
svježe mljeveni crni papar
5 tankih kriški pancete, hrskavo prepržene i izmrvljene
280 g šampinjona
2 šalice mladog špinata
1 rajčica, narezana na tanke ploške
1 šalica ribanog tvrdog sira

Priprema:
Palentu skuhajte prema uputstvima na vrećici. U međuvremenu nauljite pleh i zagrijte pećnicu. Čim se skuha, palentu istresite u pleh i razvucite kao pizzu. 


Pećnicu zagrijte na 230°C. Stavite palentu da se peče oko 25 do 30 min, ili dok ne počne rumeniti i dobivati hrskave rubove.
U međuvremenu, jednu žlicu ulja stavite u veliku tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i malo ih posolite, pržite ih, povremeno miješajući, sve dok ne ispuste svu svoju tekućinu (oko 5 minuta). Izvadite ih iz tave i odložite sa strane. U istu tavu stavite špinat te ga dinstajte dok malo ne povene i dok tava ne postane suha. Posolite i popaprite. 


Palentu izvadite iz pećnice, posipajte ribanim sirom te potom po tome ravnomjerno u slojevima raširite špinat, gljive, slaninu i ploške rajčice. Vratite pizzu u pećnicu na oko 2 minute ili dok se sir ne počne topiti. 


Pizzu narežite na kriške i servirajte vruće. Možete ih posuti ribanim parmezanom.







Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...