20110818

Pileći file na salati


Sastojci:
2 pileća filea
zelena salata
rukola
matovilac
1 žuta paprika
mini rajčice
1 dl aceta balsamica
ulje
sol, papar
malo peršina, sitno nasjeckanog
malo vlasca, sitno nasjeckanog
malo šećera

Priprema:
Pileći file posolite i popaprite s obje strane te stavite na pouljenu vruću tavu da se peče.
Kada je pečeno s jedne strane, okrenite meso, poklopite tavu i pustite da se peče dok meso nije gotovo.

Za to vrijeme pripremite umak za salatu. U aceto balsamico dodajte malo šećera i soli te 2 žlice ulja. Promiješajte.

Gotovu piletinu uklonite s vatre.

Na tanjuru napravite "prostirku" od zelene salate koju potom poškropite s nekoliko žlica umaka. Na nju dodajte sloj rukole i matovilca, na trakice narezanu papriku i polovice mini rajčice. Ponovno poškropite umakom.

Piletinu izvadite iz tave te je narežite na tanke ploške. Položite ploške na salatu.
Posipajte peršinom i vlascem.

Ovaj recept objavljen je na HRT-u, u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!".

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...