20110817

Jakobove kapice s batatima

Sastojci:
4 srednje velika batata (slatki krumpir)
1/2 šalice mlijeka
2 žlice maslaca, rastopljenog
2 žličice meda
3/4 žličice naribanog svježeg đumbira
3/4 žličice soli
1/4 žličice papra
450 g velikih jakobovih kapica
2 mlada luka, tanko narezana

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Izbušite neoguljeni krumpir (vilicom ili čačkalicom)  na nekoliko mjesta te ga poslažite u tepsiju za pečenje. Pecite dok ne omekša, oko 45 do 50 minuta.
Prepolovite pečeni krumpir na pola te izdubite unutrašnjost te je stavite u zdjelu u kojoj možete miksati hranu. Dodajte mlijeko, 1 žlicu maslaca, med, đumbir, sol i papar. Izmiksajte krumpir.
Otopite drugu žlicu maslaca u velikoj tavi na srednjoj vatri, sve dok lagano ne posmeđi. Dodajte jakobove kapice i pustite da se poprže, jednom ih okrećući, sve dok ne unutrašnjost ne postane neprozirna, oko 1 i pol minutu po strani.
Kod serviranja, na tanjur stavite pire od batata, a na njega položite jakobove kapice te ih pospite s malo narezanog mladog luka.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...