20110815

Antipasto

Antipasto, sa doslovnim prijevodom "prije jela" ili "predjelo", tradicionalno čini prvi slijed jela tijekom uobičajenom talijanskog ručka ili večere.


Antipasto (ilustracija)
Sastojci:
250 g narezane zimske salame (može i čajna kobasica)
1 rajčica, narezana na ploške
1 veliki luk
2 na grill tavi prepečene crvene paprike
450 g provolone sira
šalica crnih, otkoštenih maslina
1 konzerva mladog kukuruza u klipu (baby corn)
1 mala staklenka zelenih feferona

2 stabljike celera
1 mala staklenka urolanih inćuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:
Prijedlog za serviranje:
Na veliki pladanj rubno poslažite navedene sastojske sljedećim redosljedom: zimska salama, provolone sir, rajčica, luk, crvene paprike i inćuni. U sredinu stavite kukuruz i masline.
Prepolovite stabljike celera te svaku polovicu dodatno uzdužno prepolovite tako da dobijete tanje štapiće.
Aranžirajte celer tako da ga utaknete između svake vrste namirnica na rubu pladnja.
Lagano sve posolite, a potom pošpricajte maslinovim uljem. Prije posluživanja pustite da plata malo odstoji u hladnjaku, da se svi sastojci prožmu.

Postoji još mnogo kombinacija, isprobajte svoju pa mi javite kakve ste sastojke kombinirali.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...