Sastojci:
300 g tjestenine
šalica pečenih i očišćenih kestena
50 g pršuta ili šunke, narezanog na tanke trakice
250 g bukovača
sol, bijeli papar
1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g maslaca
Priprema:
Na tavi zagrijte maslac te na njega istresite bukovače koje ste narezali na veće komade. Malo propržite da bukovače porumene. Potom dodajte pršut i kesten (u komadima, ne zdrobljeni) te dobro promiješajte. Kratko pržite, povremeno tresući tavu.
U međuvremenu, u kipuću slanu vodu dodajte tjesteninu te je skuhajte prema receptu na pakiranju.
Smjesu s bukovačama posolite i malo popapritet te dodajte svježi peršin. Dobro protresite. Procijeđenu tjesteninu dodajte bukovačama. Dobro promiješajte.
Tjesteninu zalijte vrhnjem za kuhanje i promiješajte. Pustite da se vrhnje ukuha te servirajte toplo.
Tjesteninu možete ukrasiti tako da je posipate s još malo svježeg peršina te na kraju još malo popaprite svježe mljevenim paprom.
Ovaj recept objavljen je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!", 01. studenog 2011. godine.
Tjestenina s bukovačama i kestenom
tjestenina
Ključne riječi:
bukovače,
Dobro jutro Hrvatska,
gljive,
kesten,
predjelo,
pršut,
šunka,
tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar