Sastojci:
1 veća cvjetača, narezana na manje komade
4 režnja češnjaka
80 ml mlijeka
4 žličice maslinovog ulja
20 g maslaca
pola žličice svježe mljevenog bijelog papra
pola žličice sitno nasjeckanog vlasca
sol
Priprema:
Cvjetaču kuhajte na pari dok ne postane potpuno meka, oko 10 do 15 minuta. Na tavi zagrijte žlicu maslinova ulja te na njemu popržite režnjeve češnjaka dok blago ne porumene.
Štapnim mikserom izmiksajte cvjetaču i poprženi češnjak, dodajte mlijeko, 2 žličice maslinova ulje, sol i papar. Miksajte dok smjesa ne postane kremasta.
Pretresite pire od cvjetače u zdjelice za serviranje. Poškropite s malo maslinova ulja i posipajte vlascem po želji.
Servirajte vruće.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar