Sastojci:
750 g brašna
250 ml mlijeka
1 kvasac (40 g)
2 žumanjka
180 ml ulja
300 g mljevenih čvaraka
sol
Priprema:
Kvasac otopite u mlakom mlijeku i pustite da malo odreagira. Od brašna, mlijeka, kvasca, soli, ulja, jednog žumanjka i čvaraka zamijesite mekše tijesto koje se ne lijepi za ruke. Izradite ga na dasci, po potrebi pobrašnite povšinu da bi lakše mijesili.
Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1,5 cm pa ga kalupom ili čašom režite u pogačice. Pogačice slažite na podmazani lim za pečenje (može biti i obložen masnim papirom). Svaku pogačicu nožem po površini zarežite nekoliko puta, u obliku mreže.
Razmutite preostali žumanjak te njime premažite svaku pogačicu.
Ostavite pogačice u limu da odstoje još 10-ak minuta te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200°C, dok ne porumene.
Pogačice s čvarcima
Tags
# čvarci
# dizano tijesto
tradicionalno
Ključne riječi:
čvarci,
dizano tijesto,
kruh,
kruh i slanice,
pecivo,
pogačice,
slano,
slavonska kuhinja,
starinsko,
tradicionalno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar